Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bin och bio hos turistföreningen

Annons

Premiär blir det nu på tisdag den 4 mars när medlemmarna inbjuds att titta närmare på den nya digitala bion i Smedjebackens Folkets hus.

Den 18 mars finns chansen att besöka SJ:s tågtrafikledning i Borlänge och den 5 april blir det ett program i Församlingsgården i Ludvika.

- Då kommer norskan Ellen Zir Brorx och håller föredrag om de historiska banden mellan Sverige och Norge under rubriken "I pilgrimernas fotspår", berättar turistföreningens ordförande Lennart Odén.

2,5 veckor senare får "turistfolket" chansen att besöka Fundia i Smedjebacken och den 7 maj står en hemlig resa i Ludvika kommun på programmet.

Tre dagar senare är det invigning av "Pilgrimsleden" i Västerbergslagen och den 1 juni avslutas vårterminen med besök i Rikkenstorp.

Hösten inleds med besök hemma hos biodlaren Norbert Junker i Morgårdshammar. Helgen 29-31 augusti finns möjlighet att besöka Grövelsjöns fjällstation. Här krävs dock anmälan senast den 31 mars, en anmälan som dessutom är bindande.

Ytterligare en höstaktivitet som redan är inplanerad är promenad efter Bergslagsleden etapp 1 den 14 september.

- Vi går från Kloten till Gillersklack, en sträcka på 21 kilometer, uppger Lennart Odén.

Dala-Bergslagskretsen av Svenska Turistföreningen hör till de större föreningarna i Västerbergslagen.

- Medlemsantalet håller sig ganska konstant. Man blir automatiskt medlem i samband med att man någon gång under året bor på STF:s vandrarhem. Något hundratal medlemmar brukar försvinna varje år och lika många tillkomma, uppger Lennart Odén.

Är även allmänheten välkommen att delta i era aktiviteter?

- Det är inte så att vi slänger ut icke medlemmar, svarar Lennart Odén.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons