Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilträff början till bilklubb

Annons

Ja, nog finns det bilar i Västerbergsslagen. När tidningen Bilsport efterlyste traktens fina bilar var det många som hörsammade kallelsen. Mossplan förvandlades till en riktig familjefest, med nyputsade motorhuvar som blänkte i solen, mjukistärningar som dinglade från backspeglar, och skinnvästar och Elviströjor så långt ögat nådde.

Bilsports fotograf stod uppspetad i en skylift, medan Ludvikabon Peter Danielsson, en av arrangörerna till bilträffen, stressat susade omkring och försökte organisera uppställningen inför fotograferingen.

- Vi räknar med att få hit långt över hundra bilar i kväll, berättade Peter Danielsson.

Tillsammans med Anders "Charlie" Jansson håller han på att planera den blivande bilklubben i Ludvika. Fredagens bilträff på Mossplan var ett ypperligt tillfälle att känna av intresset, och informationslappar delades ut till alla deltagare.

- I första hand handlar det om nostalgibilar - amerikanare och gamla finbilar, förklarade "Charlie" Jansson. Vi kollar upp intresset nu och sedan får man leta lokal.

Det ska vara seriöst, det poängterar de. Peter Danielsson och "Charlie" Jansson är inte intresserade av en klubb som i princip består av att folk som sitter utanför sina bilar och dricker öl.

- Vi ska kunna ha familjerna med, småbarn och barnbarn. Vi vill åka runt och grilla, prata amerikansk musik och självklart bilar - det är ju vårt intresse.

MICHAELA BERG

Mer läsning

Annons