Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biltjuvarna släpptes

Annons

- Båda erkände att de stulit bilen av en kompis i Dala-Floda. 40-åringen berättade att de hade supit i lag och senare hade han snott nycklarna och stulit bilen.

Det uppger Kjell Davidsson, stationsbefäl vid Ludvikapolisen.

- Prov visade att föraren hade 1,8 promille alkohol i blodet och misstänks därför för grovt rattfylleri. Han är också misstänkt för grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik och smitning från trafikolycka.

- Jouråklagaren Ulf Edsfors beslutade att männen skulle släppas. Jag tycker att han gjorde rätt. Männen hade ju erkänt utan omsvep, säger Kjell Davidsson.

Det var i onsdags som bilen stals i Dala-Floda. På torsdagseftermiddagen kördes bilen efter länsväg 247. I trakten av Nyhammar uppmärksammades färden av en medtrafikant som ringde polisen. Tipsaren ansåg att bilen kördes konstigt.

När polisen kontrollerade registreringsnumret framkom det att bilen var anmäld stulen. Samtidigt kom rapporter om att bilen framfördes i mycket hög fart. Det talades om hastigheter på omkring 150 kilometer i timmen och bilen var på väg mot Ludvikahållet.

Vid avfarten till Sunnansjö skedde en trafikolycka. Två pojkar i en epa-traktor tvingades av vägen men klarade sig enligt uppgift undan äventyret med lindriga blessyrer.

- En polispatrull som åkte ute från Ludvika mötte bilen i Sörvik. Patrullen vände och vid Hammarbacken stannade bilen efter stopptecken från polispatrullen. Det var inte fråga om någon prejning, allt gick mycket odramatiskt till, framhåller Kjell Davidsson.

Den 40-årige föraren den 48-årige passageraren är bröder. Den ene är skriven i Dala-Floda medan den andre bor Eskilstuna.

- De var väl på väg till Eskilstuna, tror Kjell Davidsson.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons