Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biltjuvar gripna efter vansinnesfärd

Annons

Det var i Dala-Floda som de båda männen på onsdagseftermiddagen stal bilen. Omkring ett dygn senare uppmärksammades ekipaget av en bilist mellan Björbo och Nyhammar.

- Personen tyckte att bilen körde konstigt och i en mycket hög hastighet. Han tog bilnumret och ringde polisen, och det upptäcktes att bilen var stulen, berättar Christer Sandell vid Ludvikapolisen.

Enligt uppgift var den stulna bilens fart uppe i 150 kilometer i timmen.

- De körde väldigt, väldigt fort. Så fort att vittnet släppte siktet om dem, han ville inte hänga på, säger Christer Sandell.

Den stulna bilen fortsatte sin färd söderut, genom Grangärde. Vid avfarten till Sunnansjö tvingade den en epatraktor av vägen. De två pojkarna i epatraktorn klarade sig trots allt bra, men en av dem klagade över nacksmärtor.

När larmet kom om den stulna bilens framfart var den utom räckhåll för Ludvikas polispatrull, som befann sig i Grängesberg. Men tack vare en tursam tajming överlappade vid samma tidpunkt polisens dag- och kvällsskift, vilket gjorde att det fanns tillgång till två polisbilar.

När biltjuvarna kom körande in mot Ludvika från Sörvik möttes de därför av kvällspatrullen som kom direkt från polisstationen. Männen greps och den stulna bilen togs i beslag. Föraren, som visade sig ha en alkoholhalt i blodet på 1,8 promille, är misstänkt för grovt rattfylleri.

MICHAELA BERG

Mer läsning

Annons