Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biltjuv greps i Vansbro

Annons

Larmet som ledde till att en misstänkt kunde gripas kom strax efter 20.30-tiden på söndagskvällen, då en person sett hur två män brutit sig in i en bil vid Norra Allégatan 37.

Upptäckten gjorde att de två männen flydde till fots. En polispatrull fanns i närheten och kunde efter en stunds sökande gripa en av de två männen.

Även i övrigt har stöldförsöken till stor del varit misslyckade för biltjuvarna under helgen.

En bil har tjuvarna ändå lyckats att få i gång, men den hade en krånglande generator som ledde till att färden tog slut strax söder om Härjån utmed riksväg 26 där bilen fick överges. Bilen var stulen vid Allégatan under natten till söndag.

Vid Ripstigen har två bilar utsatts för stöldförsök. En Opel Corsa och en VW Golf. I båda fallen har både dörrar och tändningslåsen brutits upp utan att tjuvarna lyckats att starta bilarna. Även vid Tallvägen har en bil haft inbrott, där tillvägagångssättet varit detsamma.

Strax efter 08.00 på söndagsmorgonen fick en kvinna på Allégatan se genom sitt köksfönster hur någon brutit sig in och startat hennes bil. Hon lyckades dock skrämma tjuven på flykten utan bil.

Kvinnan kunde ge ett vagt signalement av en man i 35-årsåldern som bar en flerfärgad jacka.

Om den gripne mannen har någon koppling till de övriga stöldförsöken är ännu oklart.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons