Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilstöld

Annons

LEKSAND. En bil stals vid Volvoparkeringen mellan den åttonde och tolfte augusti. Bilen hittades helt utbränd vid Tallhedens flygfält i Orsa.


Bilinbrott

LEKSAND. Flera inbrottsförsök i bilar inträffade natten mot torsdag vid Ermico bildemontering i Övermo. Två av bilarna ägs av kunder. Enbil ägs av Ermico. Samtliga bilar har brytmärken och tjuven har rumsterat om inne i bilarna. Fyra däck med aluminiumfälgar saknas.

Med miljön i fokus

LEKSAND. Leksands naturskyddsförening bjöd förra måndagen in två av Dalarnas främsta miljöförespråkare till Sveasalen. Marit Paulsen, fp, talade om vikten av lokalproducerad mat i Europa och i andra länder.

- Inom EU måste vi hitta sätt att ha säker mat utan att för den skull lagstifta bort våra olika regioners specialiteter, sade Paulsen.

Åke Persson från Agenda 21 berättade om ekologisk mat på dagis och i skolorna. Maten har sänkt kostnaderna, inköpen av halvfabrikat har minskat och barnen äter nu mer grönsaker än tidigare.

Kulturell älg i Noret

LEKSAND. Postmannen Bo Krusberg fick en smärre chock när han åkte till jobbet i går morse. En älgtjur stod i kyrkallén inte långt från kulturhuset.

- Jag fick gnugga mig i ögonen. Var detta sant? I flera minuter tittade vi på varandra. Älgen gick ner på parkeringen och bort mot kyrkan. Så försvann han. Den kanske känner på sig att det snart är jakt, säger Bo.

Läsåret invigt

i Insjön

Insjön. Södra områdets skolområde har haft sin traditionella läsårsupptakt i Åhls församlingshem. Personal från Djura, Gärde och Insjöns förskolor och skolor samlades till en riktig festkväll som började med att områdesorkesten spelade. Maria Park invigde läsåret med sång.

Kvällen bjöd på överraskningar i form av allsång, musik och annan underhållning.

Förskollärarna Ann-Catrin Giers, Anne Lindh, Annika Benjaminsson, Anette Sjöstran, Christina Bäck, Anna-Stina Andersson uppvaktades med kommunens gåva i form av resor och smycken samt vackra blommor för 25 års trogen tjänst i Leksands kommun.

Mer läsning

Annons