Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilskrot i Grangärde - men inte på höjden...

Annons

Företaget Auto AB har till miljö- och hälsoskyddsnämnden anmält planerad bilskrotningsverksamhet på ett industriområde i södra Grangärde. Miljö- och hälsa ser inga hinder för verksamheten, under förutsättning att man inte staplar sina bilar på höjden.

Auto AB avser att samordna bilskrotningsverksamheten med bilförsäljning och reparationer. Obehandlade bilar ska förvaras inomhus eller under ett skärmtak, med avlopp till en oljeavskiljare och ett plank mot baksidan där tömda bilar ska placeras i väntan på skrotning, är planerat.

Företaget ar också tänkt hägna in ett område för färdigskrotade fordon.

Närmaste bostad ligger 200 meter från det planerade bilskrotningsområdet och miljö- och hälsoskyddsnämnden anser att det inte finns några hinder för att bedriva verksamhet enligt företagets anmälda intentioner. Men eftersom det tillgängliga området är begränsat så får det inte överbelamras av vare sig reservdelsbilar eller färdigskrotade fordon, påpekar nämndens handläggare Göran Eriksson i sitt svar.

Nämnden påminner extra om att ett område som är tillgängligt för allmänheten måste ha minst 30 procents fri yta och att skrotbilarna där inte får staplas på höjden.

LENA RELTE

Mer läsning

Annons