Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilrutor för minst 100 000 krossade under nattlig raid

Annons

Christiansson fick ägna större delen av lördagen åt att samtala med och skriva skaderapporter med förtvivlade bilägare.

- Några var så förtvivlade att de började att gråta. Har man en självrisk på ett par tusen kronor, som man dessutom är helt oskyldig till, så gör det ont.

En av de som drabbades hårdast var Mattias trafikskola på Högberget. Fyra av de fem övningsbilarna fick bakrutorna krossade.

Johan Nordblad arbetar som trafiklärare vid företaget.

- Det är så jäkla onödigt alltsammans. Nu måste vi snabbt se till att hitta någon som kan sätta in nya rutor.

Enligt polisen var detta omöjligt under veckoslutet och tidigast på tisdag kan de nya rutorna vara på plats. Under tiden tvingas elever och lärare att övningsköra med plastskydd över bakrutorna.

Två bussar har blivit nedklottrade vid busstationen. Efter detta har sabotörerna vandrat via Vasagatan, Norra järnvägsgatan och upp mot Högberget.

En bil parkerad intill Högbergskyrkan fick såväl bakruta som sidorutor sönderslagna.

- Här har förövarna dessutom varit så fräcka att man satt en blomsterkvast mellan vindrutetorkarna och vindrutan, säger Kjell Christiansson.

Någon form av slagträ har förmodligen använts i sammanhanget. Förövarna har hela tiden inriktat sig på att krossa rutor och då i första hand bakrutor.

- Jag ser ingen annan förklaring än att det är berusade ungdomar som varit i farten. Den ene kan ha hetsat den andre till skadegörelsen.

- Om någon har sett något misstänkt under natten är vi tacksamma om alla tips, vädjar Kjell Christiansson.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons