Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilprovningen vill inte ha gåvor

Annons

Magnus Ehrenstråle, vd på Bilprovningen, har skickat ut ett brev till bilprovningens leverantörer, privata, kommunala och statliga, i vilket han klargör bilprovningens förhållningssätt till leverantörer.

För Faluns del har brevet gått till Kommunservice där kommunens fordonsansvarige finns.

Ehrenstråle hoppas att brevet ska vara ett stöd så att det inte ska uppstå några missförstånd i kontakten med bilprovningen i fråga om vad som kan betraktas som muta eller bestickning.

Ehrenstråle skriver att även om det är trevligt när leverantörer visar uppskattning för ett gott samarbete så kan inte bilprovningen ta emot gåvor. Dessutom kommer bilprovningen alltid att tacka nej till erbjudanden om att delta i exempelvis sportevenemang, teaterbesök, musikaler, nöjesresor och företagsfester.

Ehrenstråle skriver också att vid studiebesök ska bilprovningen alltid själv betala resor, kost och logi.

Med det beskrivna förhållningssättet som bakgrund ber Ehrenstråle att bilprovningen tas bort från eventuella sändlistor som innebär att bilprovningen kan få gåvor och inbjudningar.

Annars kan det gå som för bilprovningen i Hedemora där sju anställda tog emot öl och sprit som julgåvor av en bilhandlare 2004 och 2005.

Alla sju anställda fick sparken från jobbet och dömdes tillsammans till böter på 31800 kronor. Bilhandlaren i sin tur dömdes till 16000 kronor i böter för bestickning.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons