Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilmarodörer härjade på Ludvika flygplats

Annons

Resultatet av den olagliga leken med bilar uppdagades av segelflygchefen Bengt Forsberg när han kom till flygfältet för att förbereda ett besök från Lorensbergaskolans högstadium.

Detta i samband med att elever skulle ha friluftsdag på fältet. Deras uppstigningar med en så kallad motorseglare kunde dock genomföras med en viss försening.

- Vederbörande idioter ska se att vi reagerar skarpt. Det är absolut förbjudet för obehöriga att beträda banan och här har de helt fräckt öppnat bommen och kört in med bilar. De har dessutom utnyttjat hela banan för ren buskörning, dundrar Forsberg.

Han betonar att tilltaget är ytterst allvarligt all den stund de många bilspåren kors och tvärs över banan direkt äventyrar flygsäkerheten.

Om ett plan kommit in för landning hade detta kunnat få ödesdigra konsekvenser låter han förstå med tydlig adress till de okända marodörerna.

Stulen snöslunga anträffad i förråd

u En snöslunga, som förmodligen stulits i Säter, dök plötsligt upp i ett källarförråd på Industrivägen i Ludvika under tisdagen.

Ägaren av förrådet kontaktade polisen och förklarade att någon brutit upp förrådet och ställt in snöslungan.

När polis kom till platsen var det aktuella förrådet plötsligt tomt igen. Snöslungan var borta men det luktade nu bensin från ett annat förråd i källaren.

När detta öppnades stod snö-slungan där till förrådsägarens stora förvåning. Han var oförstående men uppgav att en tidigare inneboende haft tillgång till förrådet.

Vittnen har uppgivit att de sett två män bära in en snöslunga i huset. Ett gott signalement har lämnats på männen och polisen tror att sannolikheten är stor att man ska kunna identifiera dessa. Snöslungan har tagits beslag av polisen.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons