Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Billigare med rotehjon

Annons

Det har varit mycket om konsulter på sista tiden i tidningen. Hur är det egentligen, är det inte bra att få in fräscha synpunkter från utomstående, som inte är insyltade i allt möjligt, och till en billig kostnad?

Låt oss titta lite närmare på en av alla dessa konsulter som har varit, och är, verksamma i Hedemora, Kess Simmasgård (KS).

Jag tänker göra ett axplock ur några artiklar införda i Helsingborgs Dagblad under 2004.

040407. Kommunledningen (i Landskrona) har kringgått lagen om offentlig upphandling genom att anställa KS i stället för att anlita hans bolag.

040417. Det framgår att KS varit med om att skriva projektbeskrivningen till sitt eget uppdrag.

040426. Kommunens (Landskronas) totala lönekostnad för KS är alltså 660 000 kronor. Den sammanlagda arbetstiden är tre månader heltid.

040628. Konsulten KS uppmanar kommunens (Landskronas) 3 000 anställda att skicka anonyma brev till hans företag... Nu kringgås tryckfrihetsförordningen, som är en grundlag. KS betraktar inte eventuella brev som allmänna handlingar och konstaterar att de inte kommer att diarieföras.

Frågan kanske inte är så mycket vad dessa konsulter kan tillföra oss som lever och bor i Hedemora.

Det kanske snarare handlar om våra beslutsfattare, hur de tänker och resonerar, hur de har suttit där och lagt upp strategin före nedsläpp. Före nedsläpp av en piraya i akvariet.

KNAPPAST BILLIGT?

Mer läsning

Annons