Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilkrock vid Skallberget

Annons

Olyckan inträffade vid pass 12.30 när bilen från Västerås fick möte med en bil som är registrerad på en person i Södertälje. I en av kurvorna där vägen går på åsen mellan Malingssjöarna råkade Västeråsbilen i sladdning i det hala väglaget. Den mötande bilen rammades i sidan och betydande plåtskador uppstod på båda fordonen.

Händelsen resulterade i storlarm all den stund en allvarlig olycka kunde befaras. En styrka från räddningstjänsten i Nyhammar var först på platsen med två bilar.

Snart anlände också fyra ambulanser, två konventionella och två så kallade lättambulanser. Samtidigt drogs också, för säkerhets skull, ett förstärkningslarm som innebar att den så kallade katastrofcontainern kördes upp från Ludvika brandstation.

Den 40-åriga kvinnan fördes till lasarett för undersökning. De övriga, som föreföll ordentligt skärrade av händelsen, togs på ett varligt sätt omhand av kvarvarande ambulanssjukvårdare.

Under söndagen var länsvägen, som ingår i stråket mellan Mälardalen-Dalafjällen, mycket starkt trafikerad i dessa sportlovstider. Men tack vare en bra insats av poliser från Ludvika blev situationen aldrig kaotisk.

De båda krockade bilarna togs senare omhand av bärgare.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons