Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilkollision i Saxdalen

Annons

Olyckan inträffade vid middagstid i samband med att de båda ekipagen möttes. Vittnen har uppgivit att bilen som kördes av kvinnan kom i hög hastighet när den plötsligt girade över på vänster sida i färdriktningen. I det läget gick det inte att undvika en kollision.

Kraschen blev våldsam och båda bilarna fick stora plåtskador. Uppgifter gör gällande att en av bilarna dessutom voltade innan den slutligen stannade på alla fyra.

Händelsen förorsakade ett omfattande räddningspådrag. Länsalarmeringen (LAC) dirigerade skyndsamt ut fyra ambulanser från centralen i Ludvika. Från räddningstjänsten utkallades tre brandbilar från kårerna i Grängesberg respektive Ludvika.

Under räddningsarbetet var framkomligheten mycket begränsad och i ett första skede var det totalstopp vilket resulterade i att det uppstod långa bilköer. Samtidigt utgick ett trafikmeddelande via lokalradion om den kaotiska situationen.

Ludvikapolisens patrull anlände till olycksplatsen i ett något senare skede för att inhämta uppgifter inför den kommande utredningen.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons