Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilkaravan med skidåkare förbi Gränsbo

Annons

Nu rullar bilarna som aldrig förr fram och tillbaka över riksgränsen i Gränsbo, som ligger mellan Sälenfjällen och Trysil, rapporterar Sigfrid Olsson. Orsaken är med stor säkerhet snöbristen i Sälen.

-Det har varit en väldig trafik under några dagar. Under morgontimmarna går en strid ström av bilar in mot Norge, på eftermiddagarna är det en karavan åt andra hållet. Jag roade mig med att räkna bilarna under en timme på tisdagen och då kom 350 bilar från Norgehållet. En bil var tionde sekund, sådan trafik är vi inte vana att se här i Gränsbo, säger Sigfrid.

Förklaringen är att många Sälengäster utnyttjat möjligheten att åka över till Trysil för att åka skidor. Det är en knapp timmes biltur dit och där är det bättre snöförhållanden i backarna så här långt denna vinter.

Skistar, som äger skidbackar i både Sälenfjällen och i Trysil, har låtit sina gäster i Sälen åka även i Trysilanläggningen med Sälens liftkort.

-De som köpt minst tredagarskort har fått den möjligheten i och med att vi hittills inte kunnat uppfylla snögarantin om 15 öppna pister här i Sälen, säger Skistars destinationschef i Sälen Jonas Mareniusson.

På onsdagen hade Skistar öppnat elva av sina pister i Sälenområdet och inom närmaste dagarna hoppas man kunna nå upp till de 15 garanterade pisterna. Norska väderprognoser ger förhoppningar om mer snö.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons