Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biljard och Internet-café

Annons

På lördag är det stor invigning av det moderna Metropol vid Sveatorget som innehåller bio, biljard, bowling, gym samt kafé.

Arbetet är inne på slutspurten och de sista detaljerna håller på att komma på plats.

I biljardhallen är det mesta klart och sedan biljarden flyttade från Kupolen har man fått större lokal och i dag är det tio biljardbord på plats.

Bakom biljardhallen står Borlänge biljard AB och ägarna Kjell Jansson och Bengt Pedersen. Båda har länge förflutet inom biljarden i Borlänge.

- Jag har sysslat med biljard i över 40 år, både som spelare och hallägare. Jag hade min första hall redan 1960, säger Kjell Jansson.

Biljard är och har varit en stor sport i Borlänge. I dagsläget har biljardklubbens medlemmar spel-at åt sig två VM-silver, ett VM-brons och 29 EM-medaljer.

- Klubben bildades 1973 och har i dag cirka 100 medlemmar och det är möjligt att det kan bli ett uppsving för biljard i Borlänge i och med den här nya fräscha hallen, säger Kjell Jansson.

När väl hallen blivit riktigt klar och funktionsduglig så finns planer på att få hit biljardeliten för tävling.

- Till att börja med så kan vi tänka oss ordna en elittävling, typ Top 12. I ett längre perspektiv kan det bli aktuellt med någon internationell tävling, säger Kjell Jansson.

Nu blir det dock lite mer än biljard i hallen. Man ska även ha ett litet Internet-kafé med nio mas-kiner för den som är intresserad.

Information om samtliga akt-örer i Metropol finns på Internet under adressen: www.kuliborlange.nu

JAN KORSGREN

Mer läsning

Annons