Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilister får gott betyg

Annons

- Det är mycket glädjande. Vi har varit överallt i Sälenområdet och normalt sett brukar några åka fast för att man kör bil utan att vara nykter. Men den här påsken verkar det som att alla följt lagen när det gäller nykterheten, säger polisinspektören Sten-Åke Axelsson vid trafikpolisen i Dalarna.

Däremot har många fortkörare åkt fast. Fram till annandagens middag hade sammanlagt 85 fortkörare åkt fast och fyra av dessa förlorade också sina körkort. Men antalet som förlorade körkorten är färre än det brukar vara. Fartkontrollerna har skett dels efter Västerdalsvägen upp mot Sälen, dels norr om Sälen. I Högstrand norr om Sälen hade man hastighetskontroll under påskdagen och här var det fyra som åkte fast. På skärtorsdagen åkte några fast i Yttermalung men resten av fortkörarna har man tagit från Lima och upp mot Sälen.

- Men när det gäller fortkörarna kan vi också notera att det inte är någon som har åkt extremt fort. Den som åkte fortast på en 70-sträcka åkte i 102 kilometer och förlorade naturligtvis körkortet liksom en som åkte i 86 km efter en 50-sträcka i Yttermalung säger polisinspektören Sten-Åke Axelsson.

- Efter en sådan här intensiv trafikhelg som påsken är mot Sälenfjällen måste vi ge alla bilister beröm. Man har skött sig över förväntan och vi har nog aldrig varit med om att det varit så bra som denna gång. Inte heller några trafikolyckor har inrapporterats, vilket tyder på att bilisterna har kört med omdöme säger Sten-Åke Axelsson.

I det sammanhanget kan vi nämna att också den lokala polisen i Malung och Sälen haft kontroller både av bilförare och skoterförare och man uppvisar samma goda resultat. Alla nyktra och ordentliga som man har kontrollerat.

I övrigt noterar också polisen att det varit lugnare än en normal påskhelg. Naturligtvis har det varit en del småincidenter i Sälenområdet med bland annat skidstölder och en del stökiga gäster men inget anmärkningsvärt.

Trafikpolisen i Dalarna kommer att vara kvar i Sälenområdet ytterligare några dagar och det mesta arbetet gäller nykterhetskontroller och att övervaka så att bilisterna håller hastigheten.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons