Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilist hade änglavakt

Annons

Olyckan inträffade vid pass 18.30 när ekipaget var på väg söderut genom Vanboskogen. Några 100-tal meter före viadukten över järnvägen tappade föraren kontrollen över fordonet i det hala väglaget.

Ekipaget gick med kraft av körbanan på höger sida i färdriktningen. Notervärt i sammanhanget är att bilen var försedd med sommardäck.

Efter en kortare färd i diket voltade bilen innan den slutligen slungades tillbaka till riksvägen där den stannade på taket som delvis trycktes samman.

Medtrafikanter som blev varse händelsen ringde länsalarmeringscentralen (LAC) som skyndsamt dirigerade ut ambulans från centralen i Ludvika och två brandbilar med besättning från räddningstjänsten i Smedjebacken.

När brandmännen kom till olycksplatsen hade föraren, som enligt uppgift var ensam i bilen, på egen hand lyckats ta sig ut ur vraket och stod bredvid och väntade på undsättningen.

- Man kan milt uttrycka att han hade änglavakt, säger räddningsledaren Joakim Zoohar med hänvisning till den illa demolerade bilen, en Saab av modern modell.

- Föraren var vid medvetande och vi kunde tala med honom hela tiden. Han klagade över smärtor i ena sidan och ett ben.

I ett något senare skede anlände en patrull från Ludvikapolisen för att granska olycksplatsen innan vraket drogs upp på bärgningsbilen för avtransport.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons