Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilinbrott i Hedslund

Annons

Vittnen observerade ett antal personer som befann sig kring parkerade bilar i bostadsområdet Hedslund i Rättvik på torsdagskvällen. Personerna uppträdde konstigt och därför larmades polisen till platsen som kunde gripa två personer.

De båda misstänka släpptes av åklagaren senare under fredagen men de misstänks fortfarnade för försök till bilstöld och försök till stöld ur bilar.

Under fredagseftermiddagen fick polisen i Rättvik in ytterligare en anmälan om inbrott i en bil som stod parkerad i samma område.

Helene Garpensson ny personalchef

- Det var ett enhälligt beslut. Förvaltningscheferna, de fackliga företrädarna och politikerna var alla eniga i valet bland de sökande, säger personalutskottets ordförande Inge Östlund.

- Vi behöver en personalchef och en organisation som fungerar nu. En av våra tjänstemän är långtidssjukskriven och visserligen har vi personal som ersätter dem, men det är en organisation som haltar. Vår förre personalchef, Jan Wesa gjorde ett otroligt bra jobb i kommunen och det gäller för oss att fortsätta och förvalta det på bästa sätt, säger Inge Östlund.

Av totalt 18 sökande kvarstod fyra i den sista omgången och Helene Garpensson har till exempel både utbildning erfarenhet av den sektor vi arbetar i.

Matsedel

Måndag: Husets Pannbiff, sås, potatis.

Tisdag: Västerhavsfisk med filsås och potatis.

Onsdag: Köttfärssås och spagetti, krav.

Torsdag: Kycklingnuggets med ris Thaisås.

Fredag: Raggmunk/bruna bönor med fläsk.

Pensionärsbridge

Mer läsning

Annons