Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilhandlare dömd

Annons

Domen meddelades på torsdagsförmiddagen. Företagaren har befunnits skyldig till såväl grovt bokförings- som dito skattebedrägeri. För detta har han nu fått en villkorlig dom och 100 dagsböter a 200 kronor. Han åläggs dessutom att betala 300 kronor till Brottsofferfonden och 5 000 kronor som en del av kostnaden för sin försvarare.

Som tidningen tidigare omtalat är den nu dömde företagaren verksam inom bilbranschen och har sysslat med import av privatbilar. I det sammanhanget uppstod misstankar om att 35-åringen vidtagit åtgärder för att kringgå den så kallade tolvmånadersregeln.

Vid huvudförhandlingen hävdade åklagaren att detta skulle ha ägt rum genom att företagaren lät upprätta osanna och falska handlingar. Det har även gjorts gällande att bulvaner ska ha anlitats.

Detta bestreds emellertid av försvaret som hela tiden ansett att mannen är oskyldig och att tingsrätten därför borde ogilla åtalet.

Enligt uppgift har företagaren, som anser sig ha blivit trakasserad av skattemyndigheterna, tagit mycket illa vid sig av processen mot honom.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons