Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilfritt centrum för en dag

Annons

Endast ett fåtal cyklister trotsade det kyliga höstvädret och samlades på Stora torget för att delta i cykelcruisingen, som var en av de aktiviteter som Falu kommun bjöd på under den bilfria lördagen.

Men att åka i en hästvagn eller gå på stadsvandring lockade i alla fall en liten publik.

Mitt på torget stod polisen Kent Olander. Hans uppgift var att stöldmärka cyklar, för dem som ville vara säkra på att få tillbaka sin cykel, i fall den blir stulen. Inte heller han hade så mycket att göra. Han fick ta hand om två cyklar, för övrigt fungerade han som en informationsdesk:

- Jag svarar på alla möjliga frågor; var stadsvandringen börjar, var hästen finns och så vidare, sade Kent Olander.

I en buss som stod parkerad på torget ordnade Falu kommun en utställning om stadsmiljöutvecklingen. Utställningen handlade om kommunens planer på en förnyelse av kollektivtrafiken och ett mer trivsamt och miljövänligt Falu centrum, med mindre buller och större trafiksäkerhet. Bland annat ska bussarna flyttas ut från centrum.

Ingalill Sterner från Falun besökte utställningen, men blev inte imponerad:

- Jag tycker att kommunen framför allt bör se till att det finns bussar som kör från tåg- och busstationen på kvällarna, så att man slipper gå hela vägen till Bojsen eller tvingas ta taxi. Och så bör de sänka trottoarkanterna, så att personer med rullatorer lättare kan röra sig i stan.

MIRA MICIC

Mer läsning

Annons