Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilen har kommit för att stanna

Annons

I Falun gör man allt för att förhindra framkomligheten och öka utsläppen från bilarna. Bilen är utan tvekan det mest flexibla och tidsbesparande fordonet. För många Falubor är det omöjligt att offra ett par timmar av dagen i väntan på kollektivtrafik och endast komma i närheten av den plats man ska till. Dessutom kör man ofta saker som är omöjliga att frakta med sig på en buss.

Hur kan man i bilismens tidevarv bygga Hanröleden och Lugnetleden som tvåfilig väg utan vägrenar? Det rätta utförandet är fyrfilig väg med mittremsa eller mitträcke och tre meters vägrenar. Eftersom Gruvgatan och Korsnäsvägen är fyrfiliga väljer naturligtvis alla bilister, som hittar i Falun, den genomfarten.

Det är hög tid för Faluns trafikplanerare att inse att bilen kommit för att stanna, och att planera och underlätta så mycket som möjligt för bilarnas framkomlighet. Det är endast en tidsfråga, och säkert inom ett decennium, när vi har helt avgasrena bilar.

Bilismen ger varje år staten 70 miljarder kronor i skatter och avgifter medan staten betalar 15 miljarder kronor tillbaka i form av vägbyggnad.

Ska detta motarbetas med alla medel?

Falubilist

Mer läsning

Annons