Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilen flög 46 meter

Annons

Av en ren slump uppmärksammades mannen och bilen av en lastbilschaufför med fru, som färdades från Särnahållet mot Älvdalen. Vid 21.55-tiden på fredagskvällen passerade de Vålsbo och kvinnan, som satt som passagerare i lastbilen, såg genom fönstret att det låg en bil med lyset på cirka 20 meter ner i en slänt på höger sida av vägen.

När makarna stannat för att undersöka saken närmare, upptäckte de den totalförstörda bilen som voltat. Motorn gick dock fortfarande, bilen kokade och lyset var på.

Bredvid bilen hittade de den medvetslöse föraren, som kastats ur bilen.

Mannen fördes först till Mora lasarett i ambulans och därifrån med flyg till Uppsala Akademiska sjukhus med livshotande skador, bland annat i form av en trasig njure och lever, en punkterad lunga, bäckenbensfraktur, revbensfraktur och fraktur på ryggraden.

Enligt polisen har mannen kört 60 meter i diket på vägens högra sida, innan han kört i vägräcket med vänster framhjul. Då har det tagit tvärstopp på bilen, som slagit runt och gjort en flygtur på 46 meter genom björkskog av varierande tjocklek, innan den landat och föraren slungats ut ur bilen.

Enligt polisen måste bilens hastighet ha varit hög vid olyckstillfället.

Mannen misstänks för rattfylleri.

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons