Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilden från arbetsgivaren - en helt annan

Annons

När Falu kommun mäter hur det fungerar i kontakterna mellan chefer och anställda blir siffrorna helt annorlunda.

86 procent av kommunalarna i socialförvaltningen har erbjudits lönesamtal enligt kommunen.

I den bästa av världar borde naturligtvis varenda kommunanställd svara ja på samtliga frågor här intill. Det gör de inte, men socialchefen Ulf Johansson beskriver ett medvetet arbete för att förbättra verksamheten.

- Det är för lågt att 38 procent av våra anställda säger att de får tillräckligt med stöd vad gäller arbetsmiljön. Siffran borde vara tre gånger högre!

- Det kan ha att göra med de personalneddragningar som vi gjort parallellt med att vi tagit bort arbetsuppgifter. Politikerna har beslutat om en kvalitetssänkning.

- Våra anställda i till exempel äldreomsorgen jobbar så nära personer som behöver mycket av dem att det är svårt för de anställda. Men att arbetet nu verkligen anpassas till färre arbetsuppgifter är chefernas och ytterst mitt problem, säger Johansson.

Socialchefen uppger att frågor om öppenhet, förhandsinformation och delaktighet delvis hanteras traditionellt, på arbetsplatsmöten, men också genom specialsatsningar i större sammandragningar och seminarier.

- Samtliga har bjudits in till seminarier om den individuella lönesättningen, men alla kommer inte. Vi hade sju seminarier med 200-300 anställda på varje.

Socialförvaltningen mäter själv hur lönesättningen följs upp. Utfallet visar att 86 procent fått besked om sin nya lön skriftligt och att de då fått erbjudanden om lönesamtal med uppgift om namn och telefonnummer till enhetschef.

Ulf Johansson är inte nöjd med att tre fjärdedelar av kommunalarna på socialförvaltningen tycker att det är högt i tak.

- Det borde vara ännu högre. Alla ska veta att vi är en arbetsgivare som snarast tycker att det är en fördel med anställda som säger vad de tycker.

- Vi ska genomföra riktade åtgärder under året där de anställda får vara med och diskutera arbetet, om målen är realistiska och om arbetssätten är bra.

Andelen anställda som genomgått utvecklingssamtal borde också vara nära 100 procent. Att andelen i kommunals undersökning är två tredjedelar förklarar Johansson delvis med att många enhetschefer bytt jobb i Falu kommun.

5 miljoner kronor har avsatts, delvis för att utbilda enhetschefer. Johansson anser att lägre chefer redan i dag är välutbildade med särskilda kunskaper om bland annat arbetsrätt och ledarskap.

JENS RUNNBERG

Mer läsning

Annons