Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bilarna skakar sönder"

Annons

För andra gången i år kommer ett nödrop från Bertil "Bagarn" Pettersson, talesman för de bilburna i Abborrberg med omnejd. Fortfarande, efter drygt tre månader, beskrivs framkomligheten på grusvägarna i trakten vara under all kritik.

Pettersson är upprörd så till den milda grad och hävdar att de ansvariga väghållarna inte klarar av sina åtaganden när det gäller sträckorna Långvasselbron-Abborrberg respektive Abborrberg-Olsjön-Saxdalen.

- Vägarna är så dåliga att bilarna skakar sönder. Det ligger navkapslar litet varstans i skogen och tacka sjutton för det, fortsätter han.

Detta med syftning på att körbanorna hela sommaren har haft karaktären av "tvättbrädor" med massor av stora och mindre håligheter.

- Vägen från Långvasselbron har inte blivit skrapad mer än en gång sedan i våras och den utlovade grusningen med bärlager har inte blivit av. Det här är ju rena skandalen, dundrar Pettersson som med all önskvärd tydlighet låter förstå att han och alla andra bilburna Abborrbergsbor nu har fått nog av dessa ständiga vägproblem.

Två väghållare, Peab som Vägverkets entreprenör och Saxdalen Abborrbergs vägsamfällighet får svidande kritik.

Tidningen har sökt Anders Perols, Peab, som dock har semester och inte är anträffbar för en kommentar. Hans ersättare Allan Einarsson känner inte till problemet och vill därför inte uttala sig för tidningen.

Siv Sjöström i styrelsen för samfälligheten har full förståelse för att de drabbade klagar.

- Vi är väl medvetna om att vägen är dålig nu men så här dålig brukar den faktiskt inte vara. Orsaken är att den som brukar skrapa har gått i pension men vi hoppas att vi ska kunna få ta i en ersättare.

I sammanhanget vill hon också ha sagt att vägens skick alltid brukar bli sämre efter de årliga Dan Andersson-veckorna då massor av bilister från när och fjärran ska besöka olika evenemang i trakterna.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons