Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilarna på väg bort från olycksgatan

Annons

- Från trafik- och fritidsnämndens sida vill vi att diskussionen om att stänga av vanlig biltrafik på Östra Hamngatan åter tas upp inför nästa år, säger Staffan Mild (mp), ordförande i trafik- och frtidsämnden.

Det som fått den avgående nämnden att åter agera i ärendet är Södra Centrum-projektet med knutpunktens tillkomst skjutits på framtiden.

Den nya knutpunkten, som är en satsning på bland annat busstrafiken, är tänkt att leda att den intensiva busstrafiken helt försvinner från Östra Hamngatan.

- I budgeten för 2007 finns inga pengar avsatta till projektet, utan det har skjutits fram till 2008 och 2009. Det känns inte bra att vi aldrig kommer till skott i det här ärendet, menar Staffan Mild.

På Östra Hamngatan hamnar i stort sett alla bussar som kör trafik inom Falun eller till och från staden. Vissa tider på dygnet är busstrafiken riktigt intensiv liksom biltrafiken.

- Genom åren har vi haft några olyckssituationer. Trafiksituationen är långt ifrån tillfredsställande och händer inget med knutpunkten, så måste den ses över igen, menar Staffan Mild.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons