Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilar rundade sjön

Annons

Familjen Wesström-Sundkvist från Orsa har varit med sedan 20 år tillbaka. Bilarna har varierat. Barnen Erika fyra år och Emma sju sitter i baksättet i den mörkt rosa Chevrolet Impala årsmodell 1960. Nedcabbat förstås.

- Vi kom i går, fredag och har sovit över på campingen i natt. Det här är den första stora träffen efter vintern så det är kul, säger Anders Wesström.

- Det är så kul att åka runt Siljan, det är ungefär 14 mil. Överallt längs vägen är det folk som vinkar, men det kan vara trängt på vissa ställen att komma fram, berättar Kristina. Impalan är hela 5,40 meter lång och 2,06 bred.

Roadrunners från Ljusdal, Henrik Wallin, Pål Pålsson, Christer Björk och Anna-Lena Eriksson är här för sjunde gången. De åker Christers Chevelle-70.

Startavgiften fungerar också som inträde på parken efter glidarrallyt. Det är bra, tycker Christer, det är chaufförens biljett till kvällens aktiviteter.

Lena Wadman från Bålsta kom med tofskakaduan Åke för att titta på häftiga bilar. Många andra kom också för att se skådespelet på startplatsen vid Prästskogsvallen, nära vårdcentralen i Rättvik.

Massor av bilar och människor i en otrolig blandning. Fest och uppsluppen stämning med Roadrunners egen radio i högtalarna.

Så gled de då i väg. Lite sura medtrafikanter irriterade sig på alla glidarbilar som inte alls hade bråttom. Mest var det nedcabbat och överallt vinkade människor vid vägen. Förbi Tällberg och mot uppehållet på Sollerön där det bjöds mat och tävlingar.

I kvällningen var det återsamling i Rättviksparken där det var Rock'n'Roll Jamboree.

Resultat av folkets val och de jurybedömnda bilarna. Bara de som återvänder till Rättvik på kvällen bedöms.

- Nästa år firar Big Lake Run 25-årsjubileum och jag vill tacka både funktionärer och sponsorer för ett jättebra arrangemang, säger Roadrunners ordförande Håkan Berg.

Peoples choice: Ford Edsel -58 cab, guldfärgad med svart cab, startnummer 2, Anders Jönsson, Hudiksvall.

Long distance: Plymouth -50, startnummer 218, 71 mil, Lars Johansson, Ronneby.

Bilar före 1950: Ford Fairline 500, startnummer 75, Mats Liljedahl, Orsa.

1960-tal: Chevrolet Kingswood, HGV-60, startnummer 134, Stefan Nilsson, Stockholm.

1970-tal och nyare: Chevrolet, Chevelle, startnr 67, Christer Björk, Ljusdal.

Custom: Opel Kapitän, startnummer 408, Åsa och Royne Löfgren, Alfta.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons