Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilar i kortege på marknadsdagen

Annons

För 17:e året ordnas Mockfjärdsdagen, dagen då samhället för åtta timmar mer eller mindre översvämmas av tusentals besökare, som kommer för att handla, roa sig, besöka utställningar och bese olika attraktioner.

Mockfjärds intresseförening står som vanligt tillsammans med ortens företag och LG marknad för arrangemanget. Och som vanligt är intresseföreningens Bengt Sundin marknadsgeneral - eller spindeln i nätet för ortens egen dag.

Mockfjärdsdagen är populär inte enbart hos besökarna, utan även hos knallarna, som tenderar att bli fler och fler.

Utöver att kika bland alla marknadsstånden kan besökarna roa sig med en hel del annat. Liksom förra året kommer en kortege av gamla amerikanare, bilar alltså, att få mer än en att sucka av vällust.

Mc-förare kommer också att köra i kortege. Västerdala MC Touring och Bastards står för den uppvisningen. Bastards lär, trots det farligt låtande namnet, bestå av ett gäng hyggliga Mockfjärdingar.

Cyklar utan motorer visas upp av Mockfjärdspojkarna Christopher Olson och Stefan Lundin som sysslar med trial.

Man kan få motion utan cykel också. Det vill Korpen delge besökarna, som dels får titta på step up och dels får prova stavgång.

Bland mycket annat kan nämnas att Ludvig Ohlnér från Brötjärna sjunger utanför Hedens skola, att verk av Torsten Dahl visas i IOGT-lokalen och att lokala hantverkare ställer ut i församlingsgården.

För barnen finns karuseller, tivoli och annat kul.

Bengt Sundin, som alltså håller i det mesta, påstår att han även har beställt väder. I beställningen står det "ganska hyggligt", enligt vad han uppger.

Ganska hyggligt går det även för dem som vinner högsta vinsterna i marknadslotteriet: En resa för 4 000 och två resor för vardera 2 000 kronor. Dessutom finns en mängd andra värdefulla priser.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons