Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilar förstörda i brand

Annons

Bilbränderna släcktes utan att det spred sig till någon annan byggnad och den bil där branden börjat har också fraktats undan från brandplatsen för att under onsdagen genomgå en teknisk undersökning. Då kommer brandtekniker från Mora att undersöka bilen för att om möjligt fastställa brandorsaken.

- I dagsläget har vi ingen naturlig brandorsak och ingenting kan uteslutas. Det kan finnas en naturlig förklaring men det kan också vara en anlagd brand, säger polisman Sören Bjurström vid Malungspolisen. Under onsdagen hoppas man få klarhet i detta. En naturlig brandorsak skulle kunna vara en kortslutning av något slag.

De två förstörda personbilarna är leasingbilar som tillhör landstinget och som används av deras personal, bland annat personal inom hemtjänsten, läkare och distriktssköterskor.

Det kan med andra ord vara en pyroman som återigen har slagit till i Malung. Det började för några veckor sedan då en av byggnaderna som inrymde gymnastikhallen vid Blomsterbäcksskolan i Malung brann ner till grunden och några nätter senare försökte pyromanen sätta eld på ett hus efter Postgatan i centrala Malung men den branden avvärjdes snabbt utan att några materiella skador vållades.

Polisen har fått in en del uppgifter från dessa bränder som man för närvarande håller på att bearbeta men inget av de tips man fått in har varit av den digniteten att man har någon misstänkt.

Under tisdagen gjordes också förhör med närboende till Malungs Vårdcentral men inte heller detta har lett till någonting. Polisen är dock mycket angelägen om att personer som sett något misstänkt framförallt natten till tisdagen hör av sig till polisen. Brandplatsen vid Malungs Vårdcentral har också spärrats av och man kommer i samband med den tekniska undersökningen att leta efter eventuella fynd som kan klargöra hur branden uppstått.

En sak är dock helt klar. Oavsett vad branden natten till tisdagen har orsakats av finns det en pyroman som går lös i Malung och det finns en viss rädsla bland allmänheten för att pyromanen ska slå till igen. Därför är det viktigt att polisen får hjälp av allmänheten för att få slut på bränderna.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons