Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilälskarnas (h)julafton lockade en kräsen publik

Annons

- Vi fick en fin kväll!

En belåten Ann-Britt Lindkvist konstaterade detta en bit in på cruisingkvällen. Ann-Britt och maken Inge hade då tagit en kaffepaus vid Maximparkeringen där de hittat en plats för sin Oldsmobil av 1968 års modell.

Bilen de nu kör för tredje året och andra sommaren hittade Inge i Lindan. Den kom då direkt från Kalifornien och att det skulle bli Inge och Ann-Britts bil var det liksom aldrig någon tvekan om. Det har blivit många sköna turer sedan dess.

- Men det är roligt att stå och titta också när det är cruising. Annars ser du bara bakändan på bilen framför, framhöll Inge Lindkvist.

De hundratals bilar som köade längs de publikvänliga stråken i centrum följdes och beundrades av många verkliga entusiaster. En och annan expert var verkligt ung, som Viktor Källberg, åtta år.

Viktor följde cruisingen tillsammans med pappa Hans Källberg. En kväll som denna var det otänkbart för Viktor att titta på alla bilar utan att samtidigt njuta av en glass.

- Det här är en stor händelse. Vi är hit nästan varenda år, berättade Hans Källberg, sedan 1993 ägare till en Oldsmobil av 1971 års modell. Visst är det roligt att köra den egna bilen, men att titta på andras bilar är nästan lika roligt, medgav Hans.

- Det är väl lite av samma galenskap som att vara riktigt konstintresserad. Vi som är bilentusiaster står också och tittar efter en massa detaljer, sammanfattade Hans Källberg.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons