Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Big Lake Run nummer 23

Annons

De två första åren 1977 och 1978 genomförde inte Roadrunners cruisingen. Föreningen bildades 1979 och första Big Lake Run Roadrunners organiserades 1980.

Förra året deltog cirka 400 bilar. Deltagarna kommer från olika delar av Sverige, Norge, men även från andra Europeiska länder.

Alla med en klassisk, äldre bil, oftast amerikansk kan vara med och köra den 12 mil långa vägen runt Siljan.

Uppsamling och start sker på Prästskogsvallen i Rättvik. Där kan deltagarna visa upp bilarna, träffas, umgås och äta raggarfrukost, två kokta med bröd och en kopp svart kaffe.

- Här kan alla som vill rösta på finaste bilen, det ekipage med längsta färdväg till start hyllas och en jury utser de fem häftigaste bilarna, berättar Håkan Berg från Roadrunners.

Efter raggarfrukosten är det dags för start. Det är fritt fram för fikapaus efter vägen innan lunchen som serveras på Sollerön.

Återsamlingen igen på Prästskogsvallen för prisutdelning och dragkamp under sen eftermiddag. En nyhet för i år är dragningen på startnummer. Deltagare med tur kan vinna fina priser.

- Vi sänder närradio hela dagen, Roadrunners radio och på kvällen är det rock´n´roll hela kvällen i Rättviksparken med Eva Eastwood and The Major Keys, Snakebite, Curly Phillips ande The Nightriders och Jesse James Rock´n´roll Combo.

- Alla är hjärtligt välkomna att vara med hela dagen, rösta på bilar, träffa folk och dansa på kvällen. Dessutom är vi mycket tacksamma för det stöd fick fått av det lokala näringslivet. Det betyder oerhört mycket för både Roadrunners och Big Lake Run, säger Håkan Berg och Olle Sandback.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons