Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bidragsfusket

Annons

Efter att jag sett programmet om bidragsfusket och sjukförsäkringen vore det lägligt att diskutera arbetsgivarnas inställning till äldre arbetskraft som ska in på arbetsmarknaden.

Arbetsförmedlingen tror att de kan lösa problemet genom att få personer som varit arbetslösa ett antal år att söka praktikplatser vid en ålder av 57-60 år vilket jag anser vara förnedrande.

Detta är för mig metoder som verkar höra hemma på lekskolenivå. Det vore bättre att försöka påverka arbetsgivare att få en morot för att anställa äldre arbetskraft.

I stället påstår politikerna att det kommer att saknas arbetskraft i Sverige som ska lösas genom ytterligare invandring när man inte kan ge jobb åt de som redan finns i landet.

Ett annat problem är om vi får ett vikariat på cirka sex månader då kan vi inte göra avdrag för resor till och från arbetet eftersom vi aldrig kommer över gränsen på 7 000 kronor, vilket gör att det ekonomiskt sett blir en kostnad att ta ett jobb, eftersom vi i glesbygden ofta har en resväg på 6-8 mil.

Sedan kan man undra varför vi inte tar de lågavlönade jobben som eventuellt erbjuds. Vi har helt enkelt inte råd med detta.

Det finns personer i min omgivning som jobbat som barnskötare på vikariat i 20 år och när kommunen utlyser tjänster anställs en ung medarbetare på 20-25 år som till och från är sjuk eller föräldraledig, varför den tidigare vikarien blir arbetslös.

Är det ekonomiskt rimligt för samhället eller kommunen?

Undra på att kommunernas ekonomi inte går ihop.

NYINFLYTTAD DALMAS

Mer läsning

Annons