Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bidrag till elevprojekt

Annons

Varje år samarbetar kommunen och ett antal företag ur näringslivet i Leksand för att tillsammans bidra med pengar till skolornas olika projekt.

I år delades 109 000 kronor fördelade på 14 olika projekt ut vid en ceremoni på Leksands gymnasium. Glada lärare och elever från de lyckligt utvalda skolorna och klasserna stegade upp på scenen för att ta emot värdecheckarna.

- Vi ska köpa in nya vadarstövlar och en digitalkamera, berättade eleven Malin Karlsson.

Hon och klasskamraten Martin Östberg från naturvetenskapsprogrammets årskurs 2 hämtade hem 6 000 kronor till sin klass. Upp på scenen klev de iförda vadarstövlar och med håvar.

- Vi sökte om pengar för klassen har bara fem par vadarstövlar hittills. Så sent som i går var vi ute på vår biologilektion och använde stövlarna när vi tog vattenprover i Åkerö tjärn, förklarade Martin.

Rolf Andersson är ordförande i skola-/ näringslivsgruppen och gläder sig över att kommunen och företagarna bidragit med ungefär 20 000 kronor mer i år mot förra året. I år fick alla som sökt om pengar bidrag, men kanske inte med hela det belopp som önskats, berättar han.

- Tanken är att projekten ska göra att eleverna kommer ut i samhället och att de kan utveckla nya, kreativa arbetssätt. Vi vill få till ett utbyte mellan skolan och näringslivet.

De stora summorna gick till de klasser som valt att resa utomlands. Ekonomieleverna på samhällsvetarprogrammet fick 16 000 kronor för sin studie av näringslivet i Tjeckien. Lika mycket fick de elever som för tillfället gör sina projektarbeten i Uganda.

JOHANNA ÅFREDS

Mer läsning

Annons