Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biblioteket har sina skäl

Annons

Svar till 902 19 70 2002 98:

Kära 902 19 70 2002 98! Så bra att du skriver till mig så att jag får förklara mina rutiner.

Hos mig är det gratis att låna, men ibland måste jag ta ut avgifter för annat än lån. Om man inte lämnar tillbaka sina lån i tid får man förseningsavgifter. Det är ibland en förutsättning för att mina böcker ska bli tillbakalämnade så att andra kan få låna dem.

Om du inte kan betala förseningsavgiften direkt kan du betala den vid ett senare tillfälle.

När du reserverar en utlånad vuxenbok får du också betala en avgift. Den gör också så att det inte står så många böcker som aldrig blir avhämtade.

Reservationsavgiften ska du betala när du reserverar en bok, på så sätt får du aldrig någon skuld. Om du inte har några pengar med dig eller om du har reserverat via internet kan du få betala avgiften när du hämtar boken.

Ibland kan jag låna in böcker jag inte har från andra bibliotek. Även då får du betala en avgift. Den är väldigt låg, fem kronor. Den faktiska kostnaden är 200 till 300 kronor. Den avgiften kan du inte betala i förväg då boken kanske inte går att få tag på.

Får du förseningsavgifter och reservationsavgifter över 50 kronor kan du inte låna förrän du betalat.

Meddelande om att du har en reserverad bok att hämta skickar jag ut direkt vi får boken. Det kan ibland ta tre vardagar med posten innan du får meddelandet och besöker du mig ofta har du kanske redan hunnit hämta boken. För att slippa dessa kan du lämna din e-postadress till mig så får du meddelandet snabbare.

Hoppas du nu bättre förstår varför jag gör som jag gör.

BIBLIOTEKET

Mer läsning

Annons