Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bibblan får godkänt

Annons

De båda är på turné i länet inom ramarna för ett projekt stöttat av Statens kulturråd. Som bakgrund finns den nationella handlingsplanen för handikappolitiken, Från patient till medborgare, med syfte att se till att funktionshindrade får det lättare att fungera i samhället.

Alla offentliga lokaler ska 2010 vara tillgängliga för alla.

Innan besöket från Fridlund och Stöby Ingvarsson har en arkitekt granskat biblioteken och gett synpunkter på vad som behöver förbättras.

- Det är ungefär lika på alla ställen, att det blivit en tjock lunta. Men se det som en hjälp i er strävan att bli allra bäst på tillgänglighet, sade Stöby Ingvarsson när hon träffade personalen i biblioteket i Säter.

Ett exempel från biblioteket i Säter och många andra bibliotek är färgsättningen, ljusa färger och väldigt små kontraster, är ett stort problem för personer med synproblem.

Projektet för förbättrad tillgänglighet har tre delar, den fysiska miljön, information och verksamhet, samt bemötande.

Det finns saker i biblioteket i Säter som redan är bra, en del som går att få riktigt bra med enkla medel och sedan finns förstås saker där det krävs större insatser för att nå upp till de krav som ställs på god tillgänglighet för personer med olika handikapp.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons