Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bevisat bra på engelska

Annons

En av eleverna som klarat de fem olika delproven som krävt nära sex timmars skrivande, läsande, lyssnande, pratande, och praktisk användning av engelska är Katarina Wärre.

- Det är väldigt bra om jag vill jobba eller studera utomlands. Då har jag ett bevis på att jag klarar av avancerad engelska, förklarar hon.

I år var det åttonde gången elever från VBU åkte till Uppsala för att ge sig i kast med provet. Men eftersom de var så många fick eleverna göra några delar av provet, som sträcker sig över två dagar, i Högbergsskolans aula.

Cambridgediplomet bevisar att innehavaren har goda kunskaper i engelska och ger behörighet till universitet och högskolor utomlands, samtidigt som det kan öppna dörrar till jobb hos utländska arbetsgivare.

- Det jag tycker är vettigast, är att de lärt sig skriva formella brev, säger läraren Beverly Johansson som förberett de nycertifierade eleverna för provet genom en kurs i engelska C.

Hon bekräftar att tjejerna och killarna tagit Cambridge Certificate in Advanced English är väldigt duktiga.

- Det är ingen idé att de gör provet om de inte är bra på engelska. Det är bara de som är bäst som har gjort det.

De 33 elever som klarat provet är:

Daniel Andersson, Erik Andersson, Viktoria Axelsson, Jessica Berg, Isac Bergvall, Rebecca Brodin, Orvar Bäcklin, Kristoffer Dorg, Ulf Edgren, Jonny Enberg, Helena Engberg, Daniel Eriksson, Daniel Granlycke, Ola Grimell, Tommy Hedin, Gabriel Heyman, Sabina Hjerppe, Fredrik Hjälte, Alma Hodzic, Markus Holdo, Jonas Jansson, Kristin Kempe, Stefan Lind, Maria Lundén, Björn Lundqvist, Kristin Olsson, Johan Runkvist, Ida Rådman, Rickard Skogtoft Tengström, Jeanette Swärdh, Catrin Tjäder, Johan Wester och Katarina Wärre.

LOTTA OLIN

Mer läsning

Annons