Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beväpnade Borlängebor greps vid rutinkontroll

Annons

Männen från Borlänge, en 26-åring, en 24-åring och en 22-åring, stoppades av polisen vid en rutinkontroll på riksväg 72 väster om Uppsala.

I samband med kontrollen hittade polisen två pistoler. Männen greps och anhölls misstänkta för grovt vapenbrott.

Några timmar senare greps en 21-åring från Uppsala, även han anhölls misstänkt för grovt vapenbrott. En husrannsakan gjordes också på en adress i Uppsala.

Polisen är förtegen om vilka kopplingar som finns mellan de fyra misstänkta och om det hittats fler vapen än de två pistoler som fanns i den stoppade bilen.

- Det har gjorts en husrann-sakan i Uppsala. Det jag kan säga är att vi för närvarande har två skjutvapen, pistoler, tagna i beslag, säger kommissarie Lena Larsson vid polisen i Uppsala.

Under gårdagen begärde vice chefsåklagare Gunilla Strömblad den 21-årige Uppsalabon häktad, på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott. Häktningsförhandling hålls under fredagen. Sannolikt begärs också de tre männen från Borlänge häktade för samma brott.

- Jag kommer förmodligen att begära dem häktade, säger Gunilla Strömblad.

Två av Borlängeborna är tidigare dömda för grova brott. 26-åringen för grovt vapenbrott, försök till utpressning och misshandel. Hans 24-årige kamrat har en liknande bakgrund, även han dömd för grovt vapenbrott, misshandel, olaga tvång samt narkotikabrott.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons