Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bevakas dygnet runt

Annons

- Vi arbetar på bred front och fortsätter förhör med boende i närområdet. Även de personer som kan tänkas ha passerat förbi fyndplatsen kontaktas eller kommer att kontaktas, uppger Persson.

Spaningarna efter en gärningsman eller gärningsmän fortsätter även den på bred front. Det finns dock ingenting som säger att någon eller några i dagsläget är inringade som misstänkta.

Platsen, där de två utbrända bilvraken anträffades med kvarlevorna, är nu helt täckt av tre stora tält. Med hjälp av varmluft har kriminalteknikerna nu skapat en sommarlik miljö att arbeta i. Det vill säga att all snö och is numera är avlägsnad från det område som teknikerna finner intressant.

Varenda liten detalj som nu kommer att anträffas är av intresse. Om personen, som enligt uppgifter ska vara en kvinna, mördats på platsen, så kan det även finnas spår som blod eller rester från klädesplagg

- Det kommer att ta sin tid att gå igenom varje liten kvadratcentimeter av området på 25x3 meter. Vi hoppas naturtligtvis att arbetet ska ge resultat.

Med tanke på att kvarlevor ännu inte är obducerade och offret identifierat så arbetar de 20-tal kriminalpoliser på en stor bred front.

Inte minst undersöks alla de uppgifter som finns om försvunna personer. En yngre kvinna lär ha rapporterats som försvunnen från Kopparberg sedan mitten av januari.

En av de stulna bilarna, en Saab 9000, stals för övrigt just i Kopparberg den 23 december. Den andra bilen som anträffads var stulen i Säter natten mellan den 16-17 januari.

Det finns av naturliga skäl ett stort antal spekulationer kring fallet. Om de två stulna bilarna brändes på platsen måste det även ha funnits ett tredje fordon med en medhjälpare som kunde ta mördaren eller mördarna från platsen.

Hur länge har bilvraken funnits under den snö som sedermera smälte undan och som också bäddade för att vraken anträffades i förra veckan?

Fanns det redan ett fordon undangömt på platsen när bil nummer två anlände betydligt senare?

- Jag förstår att det spekuleras vilt kring det inträffade men vi kan tyvärr av spaningstekniska skäl inte avslöja några närmare detaljer, understryker P-G Persson.

På tisdag är det meningen att obduktionen ska inledas vid den medicinska rättsenheten i Uppsala.

- Om allt klaffar ska vi förhoppningsvis ha ett svar i slutet på nästa vecka, avrundar förundersökningsledaren.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons