Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Betjänt åtalad för indisk mordorgie

Annons

Indiska myndigheter åtalade på torsdagen en betjänt till en affärsman för våldtäkt och mord på 19 personer, främst barn, i ett brottsfall som chockat nationen.

Enligt de federala mordutredarna ska betjänten, Surinder Koli, på egen hand ha kidnappat och mördat sina offer _ och i vissa fall också ätit av och haft sex med de döda. Utredarna betecknar Koli som en psykopat.

Samtidigt friades hans arbetsgivare, affärsmannen Moninder Singh Pandher, från inblandning i våldsdåden. Trots att de båda männen levde ensamma i huset i utkanten av New Delhi ska affärsmannen ha förblivit ovetande om vad som pågick.

Han åtalas dock för att ha använt sitt hus i den fina stadsdelen Noida som bordell och för att ha köpt sex av prostituerade. Upprördheten har varit stor i den fattiga grannstadsdelen Nithari, där invånarna hävdar att 40 barn försvunnit sedan 2004 och att polisen ignorerat deras anmälningar.

Efter flera upplopp och landsomfattande protester tog federala utredare över utredningsarbetet. Nio lokala poliser har nu suspenderats eller avskedats för tjänstefel. En av dem står också åtalad för att ha tagit emot mutor från Pandher.

TT

Mer läsning

Annons