Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Betala inte porräkningar

Annons

- Betala inte, bestrid, uppmanar Berndt Nilsson, konsumentrådgivare i Ludvika kommun.

Redan för ett år sedan började de första fallen att dyka upp och eftersom det rör sig om porrsidor så betalar många utan att ta strid, befarar Nilsson.

- Internethistorierna börjar att bli en följetong. Det är fråga om bondfångeri. Polisanmäl om du drabbas, bestrid räkningarna. Bestrid om du får ett inkassoföretag efter dig. Till slut så måste de här bedragarna gå till tingsrätten om de vill driva sina krav.

- Kronofogden brukar i allmänhet inte driva in några fordringar av den här typen utan avskriver dem i regel utan åtgärd om det skulle gå så långt, berättar Nilsson som förklarar att man inte behöver riskera några betalningsanmärkningar om man hela tiden bestrider.

- Men om tingsrätten dömer annorlunda måsta man naturligtvis betala. Men då måste de här porrföretagen först bevisa att det ingåtts ett avtal och det kan de i regel inte, säger Nilsson.

Skälet till att drabbade bör polisanmäla är att då vidarebefordras anmälan till länskriminalen i Stockholm som redan driver ett stort antal utredningar om bedrägeri från porrföretagens sida.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons