Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besparing gav dubbel roll

Annons

Tjänsten som näringslivs-sekreterare drogs in. De sysslorna lades i stället på EU-samordnare Helena Åkerberg och kommunchef Christer Malmstedt.

- Det här innebär att jag kan ägna mindre tid åt EU-samordning. Jag fortsätter med min huvudsakliga syssla som är information och rådgivning om EU-stöd. Men nu koncentreras arbetet mer på hjälp till självhjälp, säger Helena Åkerberg.

Näringslivsbiten delar hon alltså med kommunchef Christer Malmstedt, med kontor i Rådhuset.

Näringslivsenheten kommer att prioritera arbetet med befintliga företag i kommunen.

- Vi ska bygga upp bra relationer och se till att de mår så bra som möjligt, säger Åkerberg.

- Vi ska inte arbeta aktivt för nyetablering, men naturligtvis ställer vi upp när det är nyetableringar på gång, fortsätter hon.

De frukostmöten som startades i höstas fortsätter. Näringslivsenheten har delat upp branscherna i olika grupper. Förhoppningen är att hinna med en frukostträff per år med respektive bransch.

Branscherna har också kontaktpersoner på näringslivsenheten. Förutom Helena Åkerberg och Christer Malmstedt kliver också kommunalråd Sven-Gunnar Håkansson och kommunstyrelsens vice ordförande Abbe Ronsten in i rollerna som kontaktpersoner.

För rådgivning i näringslivsfrågor finns också Företagsdörren på plats i näringslivsenhetens lokaler i gamla badhuset några dagar i veckan. Företagsdörren är Säters kommuns näringslivssamarbetsprojekt med Gagnef och Borlänge.

På näringslivsenheten i Säter finns sedan tidigare också näringslivsassistent Christina Mårts.

BIRGITTA WIBERG

Mer läsning

Annons