Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besökscentrum åter på fullmäktiges bord

Annons

Frågan om ett besökscentrum i Säter har aktualiseras igen i ett medborgarförslag till kommunfullmäktige från Ulf Ljusteräng.

"För att bryta dödläget föreslår jag att kommunfullmäktige återremitterar förstudien om besökscentrum till utredarna med delvis nya direktiv", skriver Ulf Ljusteräng.

De direktiv han vill ha är bland annat:

l Att förstudien beaktar turist-och besökspåverkan ur ett kommunalt helhetsperspektiv.

l Att förstudien beaktar synergier av lokal- och personalresurser för turistverksamhet.

l Att förstudien tar hänsyn till lokala entreprenörer/näringsidkare vid val av etableringsplats.

Vidare vill Ljusteräng bland annat att förstudien klarlägger syfte, placering, storlek (lokalyta) och förvaltning, samt för-och nackdelar med en turistbyråflytt till besökscentrum.

Beträffande placering anser han att besökscentrum måste placeras iögonfallande och lätt tillgängligt, alltså vid riksväg 70.

"Ett attraktivt placeringsalternativ är, enligt min mening, vid Segebaden-Berg", skriver Ulf Ljusteräng.

Under rubriken syfte framför han att: Ett besökscentrum ska tillgodose behov av service och information till såväl barnfamiljer, turister, gruppresenärer som enskilda besökare. Uppförande av ett Naturum skulle marknadsmässigt utgöra besökscentrumets kronjuvel. Restaurang/kafé, turistbyrå, försäjnings- och utställningslokaler för lokala hantverk, företagsprodukter etcetera, breddar serviceutbudet och förstärker centrets roll som informationsnav.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons