Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besökare tackar Leksandsbor

Annons

- Folket i Leksand är verkligen speciella. Så mycket värme som möter oss och vilken generositet!

Dana och Bill Schultz och Egil Nelius från hjälporganisationen Mission Steps Pakapieni är på en snabbvisit i Leksand för att tacka för alla gåvor som skickats till Lettland från Leksand. Alldeles innan trion lämnade Lettland kom den senaste sändningen från Leksand fram. 460 kartonger och 30 säckar med kläder, skor, textilier, skolväskor och leksaker. Avsändare var Leksands Missionsförsamling som packat allt som givmilda leksingarna skänkt.

- Det är alltid bra kvalitet på det som kommer från Leksand. Mycket är helt nytt, folk är fantastiska!

Under den korta visiten i Leksand besöker trion bland annat Ullvi skola för att berätta för eleverna om Lettland och hur organisationen hjälper barn och familjer. Även syföreningen i Tällberg som är till stor hjälp vid varje hjälpsändning besöks.

Värdar för besöket är Ingemar Sjönneby och Rune Andréasson vid Missionskyrkan.

Mission Steps Pakapieni i Jurmala har funnits i 13 år och behovet av hjälp är fortfarande lika stort. 330 familjer och 1 800 barn har man kontakt med i Lettland i dag och behovet av hjälp verkar aldrig ta slut.

- Folk bor mycket enkelt ute på landsbygden. Jordgolv, fyra personer i samma säng, knappt mat, berättar Dana Schultz.

För 13 år sedan slutade Dana och maken Bill sina jobb för att hjälpa de fattiga i Lettland.

- Jag skrev i en tidning och gjorde många reportage om barn och familjer som for illa. Till slut kändes det mer meningsfullt att försöka hjälpa till genom att ordna en länk mellan hjälpbehövande i Lettland och utländska organisationer, berättar Bill.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons