Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besök på ungdomsmottagning

Annons

Ungdomsmottagningen i Falun har under flera år arbetat med allt för knapphändiga resurser.

Det anser Katarina Gustavsson, kristdemokrat och landstingspolitiker.

I går besökte Katarina Gustavsson ungdomsmottagningen i Falun och träffade kurator Maria Persson, barnmorska Maud Staffan, läkarsekreterare Lillemor Benini och Nini Magnusson, chef för mottagningen i Falun.

Katarina blev förvånad över att så många ungdomar besökte mottagningen och att man arbetade med så knapphändiga resurser.

- Ungdomsmottagningen är viktig, vi borde satsa större resurser på verksamheten, anser Katarina Gustavsson, som tar mottagningen i Borlänge som ett gott exempel.

- Borlänges ungdomsmottagning har högre status än Faluns, där har man kommit längre, menar Katarina som kommer att kämpa för att även Faluns ungdomsmottagning ska få mer resurser.

Ungdomsmottagningen i Falun startade 1982, Mottagningen har en medicinsk och en psykosocial del och en budget på 1,6 miljoner kronor.

- Det räcker inte till om man vill utveckla verksamheten, säger hon.

I dag saknar mottagningen till exempel en psykolog, något som Katarina vill försöka ändra på.

- Jag kommer att driva på i fullmäktiga och försöka få fler tjänster och större resurser till ungdomsmottagningen i Falun, det är ett måste, förklarar Katarina Gustavsson efter pryobesöket på ungdomsmottagningen i Falun.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons