Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besök i Ludvikas vänort ger vildsvinsjakt och bok om mat och turism

Annons

14 företagare från Ludvika har gästat Ludvikas vänort Bad Honnef under tiden onsdag-söndag.

Resultatet av resan blev värdefulla kontakter och idéer om ett gemensamt bokprojekt och - vildsvinsjakt!

- Det där med boken var en idé som jag fick tidigt en morgon, berättar Elisabet Stelin, en av deltagarna i resan.

- En mat- och turistbok av det litet udda slaget där Ludvika och Bad Honnef delar med sig av turisttips och kulinariska specialiteter från respektive bygd.

- Själv skulle jag, till exempel, gärna vilja ha receptet på en fantastisk vildsvinsgulasch vi blev bjudna på, säger Elisabeth.

Apropå vildsvin så var en av de medföljande Ludvikaborna särskilt belåten med Tysklandsresan.

- Benny Lindgren, som är jägare, blev nyfiken på vildsvinsjakten där nere och det resulterade i att han fick en omedelbar inbjudan att vara med på vildsvinsjakten vid tillfälle. Han gick på moln resten av resan, skrattar Elisabet Stelin.

Beträffande bokidén så visade det sig, när den fördes på tal, att den samlade gruppen av svenskar och tyskar råkade innehålla folk som har kompetensen att genomföra projektet.

I Ludvikagruppen finns både fotografen Bosse Mätää och bokförläggaren Joost van der Maarel och den tyska gruppen innehöll en grafiker.

Yrkeskunskapen finns alltså tillgänglig. Nu är det "bara" pengarna det handlar om...

- Det här var första gången en grupp företagare från Ludvika gästade vänorten och utfallet blev verkligen över all förväntan, säger Elisabet Stelin som har en förhoppning om att få återgälda gästfriheten redan i sommar.

- Vi har bjudit in till Ludvikafesten. Det återstår bara att se om det hinner lösas rent praktiskt med så här kort varsel, men vi hoppas, säger en mycket belåten tysklandsresenär.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons