Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslutet en chock för det kommunala bostadsbolaget

Annons

– Vi visste att det skulle kunna bli ett antal färre platser. Att det skulle bli av den här storleksordningen kunde vi aldrig drömma om, suckade bostadsbolagets styrelseordförande, Gun-Britt Malmkvist,s, när tidningen gav hennes det dystra beskedet.

Ludvikahem har under flera år haft problem med den stora kostymen till följd av det kraftigt minskade befolkningsunderlaget. 100-tals lägenheter har rivits i såväl Ludvika som Grängesberg under den senaste tioårsperioden.
Om de 102 lägenheterna, som bolaget nu hyr ut till Migrationsverket, lämnas tomma i höst är risken stor att ytterligare hus måste rivas.

– Nu måste vi se över vårt bestånd och konsekvensen av Migrationsverket beslut kan självklart bli fler rivningsbeslut. Tyvärr ser det inte alls bra ut, konstaterar Malmkvist.
Nyhammar är den del som drabbas hårdast. Samtliga 100 platser försvinner medan resterande drabbar Ludvika, Grängesberg och Smedjebacken.
De 20 så kallade ”temporära” husen i Nyhammar ryker förmodligen i första hand liksom huset vid Tallhedsvägen 15 med sina 12 lägenheter.

– Så kan det nog bli för vi vill högst ogärna riva på Ludvika gård som vi i längsta mån vill behålla intakt. Jag vet inte hur det blir med de runt 25 lägenheter som finns på området och som hyrs av Migrationsverket.
– Att mottagningsplatserna nu minskar så drastiskt kommer att bli en mycket tung börda att bära för Ludvikahem, spår Gun-Britt Malmkvist.

Styrelseledamoten, Kurt Josefsson, bop, är försiktig i sina uttalanden när det gäller framtida rivningar.
– Visst det är inte bra men ändå för tidigt att redan nu tala om rivningar. Att ha Migrationsverket som hyresgäst är inget ideal eftersom många lägenheter sägs upp åt gången.
Tidningen lyckades under fredagen inte nå Ludvikahems vd, Ingemar Lindvall, för en kommentar.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons