Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslut om Mediaverkstaden får vänta

Annons

Det var centern, moderaterna, kristdemokraterna och folkpartiet som röstade för återremiss. Socialdemokraterna ville med stöd av vänsterpartiet avslå remissen.

Socialdemokraterna yrkade i stället på ett omedelbart beslut om att de verksamhetsmässiga besparingarna vid Mediaverkstaden och Slussen inte skulle genomföras. De förslagna besparingarna var att lägga ned verkstaden samt dra in en tjänst på fritidsgården.

Underskottet skulle enligt socialdemokraternas yrkande i stället täckas genom översyn och avyttring av lokaler. Men när ärendet återremitterades blev det aldrig någon votering på socialdemokraternas yrkande.

Den 9 oktober måste bun ta beslut i ärendet och då ska ett förslag på vilka lokaler som kan avyttras redovisas i bun:s sammanträde.

Inför onsdagens sammanträde hade bun också fått information från kommunstyrelsen om en aviserad kraftig ökning på kostenheten med 20 procent, vilket kan motsvara cirka två miljoner kronor ytterligare. Dessutom kan det även tillkomma vissa lokalkostnader.

buns:s ordförande Christian Bröms påpekar att ärendet blivit så omfattande att det måste ske en ny genomgång för att åstadkomma så liten skada som möjligt på enheterna.

Hon förnekar att återremissen var en räddning för att undvika ett obehagligt beslut, om nedläggning av Medieverkstaden och inskränkt verksamhet på Slussen, dagarna före valet på söndag.

Thor Nordlund, socialdemokraterna, uppger att yrkandet om inte genomförda besparingar av verksamheten på "verkstan" och Slussen var för att ge berörd personal ett snabbt besked.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons