Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslut om borgen till Dalagatan överklagas

Annons

Beslutet i kommunfullmäktige i Orsa den 16 december att bevilja Fastighetsbolaget Dalagatan 1 en borgen på 8 miljoner kronor som för egen skuld kommer att överklagas.

- Så här kan man inte fara fram med skattemedel, säger en ortsbo, med tillägget att överklagan ännu inte är formulerad.

- Jag har ju ytterligare ett par veckor på mig..!

Den som är missnöjd med ett beslut i kommunfullmäktige har tre veckor på sig att överklaga. Detta räknat från den dag när paragrafen justerades, vilket i det här fallet skedde omedelbart efter sammanträdet, då det brådskar med att reda ut Dalagatans dåliga ekonomi för att undvika konkurs.

Turerna kring fastighetsbolaget Dalagatan 1 har splittrat den politiska enigheten i Orsa och splittringen går även tvärs igenom något parti.

Mot borgensbeslutet reserverade sig centern, moderaterna, vänstern och sverigepartiet. Även Barbara Sundberg, kd, anmälde avvikande mening.

Tidningen ställde frågan till moderaternas starke man Lars Särström om något av partierna i opposition avser att överklaga.

- Nej, blir svaret.

- Vi deklarerade vår ståndpunkt under debatten och förlorade i votering. Då får man acceptera majoritetens beslut. Hur skulle det se ut om partierna i fullmäktige skulle börja överklaga varje beslut som går dem emot...

Han har dock inget emot att beslutet blir överprövat, för att få klarlagt om det är fattat med hjälp av kommunfullmäktigeledamöter som är jäviga, eller att beslutet står i strid med kommunallagen.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons