Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslut om borgen skjuts på framtiden

Annons

-Klubben känner sig orättvist behandlad efter kommunstyrelsens nej och jag menar att det finns frågetecken som måste rätas ut innan vi kan fatta ett beslut, sade kommunalrådet Gunnar Magnusson.

När kommunstyrelsen behandlade frågan för två veckor sedan blev det enhälliga beslutet att säga nej till klubbens begäran om borgen. Flera av ledamöterna menade att de siffror som klubben redovisat inte visade på att några större besparingar planerades inför det kommande budgetåret och att klubben även dragit på sig onödiga kostnader under det innevarande året.

Uttalandena upprörde medlemmarna i golfklubben som i ett brev till kommunstyrelsen menade att uttalandena visade att den politiska ledningen var dåligt informerad om de verkliga förhållandena.

"Varför bjöds inte representant för golfklubbens styrelse in för att räta ut eventuella frågetecken? Vidare får man intrycket att kommunstyrelsen inte alls är intresserade av att golfbanan skall överleva och finnas kvar. Om man spetsar till det så kan man säga att golfspelare inte är välkomna i Vansbro kommun. Vad tycker näringslivet i Vansbro kommun om golfklubben skulle tvingas avveckla golfbanan?", var några av de frågor som ställdes i brevet som undertecknats av fyra av klubbens medlemmar.

"Uppfattningen att golfklubben är dyr och slösar med pengar är helt fel och oförskämt mot de medlemmar, som arbetar många tusen timmar för att golfbanan överhuvudtaget skall kunna vara igång. Sanningen är att Snöå golfklubb drivs till halva kostnaden mot annan jämförlig klubb", menade kvartetten i sin skrivelse.

-Jag har träffat ledningen för klubben och fått beskedet att klubben själva har lyckats att lösa det akuta likviditetsproblemet. Förslaget som nu återremitterades gäller en borgen som sträcker sig fram till utgången av 2010 och jag tyckte därför att det är bra om vi får mer tid på oss att bereda ärendet, säger Gunnar Magnusson.

Återremissen innebär att beslut i fullmäktige nu tidigast kan fattas i början av mars.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons