Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslut i dag om häktning

Annons

Senast klockan 12 i dag avgörs ödet för den anhållne mannen i 20-årsåldern som misstänks för mordet på Violeta Godevska.

Innan dess ska åklagare Per-Göran Persson fatta beslut om mannen ska begäras häktad.

- Jag vill vänta för att misstankarna kan stärkas, säger Persson.

Mannen togs till förhör under söndagskvällen och anhölls därefter som skäligen misstänkt till mordet.

På tisdagskvällen utsågs advokat Håkan Svahn, Avesta, till offentlig försvarare. Den advokat som den misstänkte själv ville ha befinner sig på semester.

På onsdag eftermiddag träffade Håkan Svahn sin klient. Tidningen har inte kunnat nå Svahn efter samtalet.

Åklagaren och spaningsledaren Stefan Wihlborg var under onsdagen än mer förtegna om omständigheterna kring det brutala mordet.

Några upplysningar om motiv eller mordvapen lämnas. Polisen kan inte heller lämna några uppgifter om hur mordet har gått till.

Klart är att det skedde efter stängningsdags på restaurang Heden. Mordet är det stora samtalsämnet i Hedemora. Många uppgifter cirkulerar och spekulationerna om motivet till mordet är många.

Per-Göran Persson fick frågan om Violeta Godevska ville ta ut skilsmässa?

- Jag vill inte kommentera det. Omständigheterna kring den misstänkte och offret ska undersökas ytterligare.

Det finns också uppgifter om att Violeta Godevska ville sälja restaurangen, och att hon träffat en annan man. Inte heller dessa frågor vill polisen svara på. Mannen i 20-årsåldern är den ende som i nuläget misstänks, i alla fall enligt de officiella uppgifterna från polisen.

Violeta Godevskas man som dömts till sex års fängelse för grovt narkotikabrott fick sin dom i hovrätten för några veckor sedan. Domen vinner laga kraft den 2 augusti.

KENNETH LUNDSTRÖM

Mer läsning

Annons