Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslut dröjer om upplevelsebadet

Annons

Sammantaget handlar det om ett projekt i storleksordningen 21 miljoner kronor inklusive en upprustning av den gamla baddelen.

Det klargjorde kommunalrådet Roger Stål (s) i samband med att ärendet kom upp till diskussion vid det senaste sammanträdet med kommunstyrelsens arbetsutskott. Då presenterades en rapport från förstudien under rubriken Äventyrsbad.

- Men det ska egentligen kallas för ett upplevelsebad, rättar Stål för ordningens skull.

- Förslaget är att vi ska ta in anbud och taket för den nya delen är satt till 15 miljoner kronor. De resterande sex miljoner kronorna avser en upprustning av den befintliga delen av badhuset, klargör han.

- Men nu skjuter vi på det här till budgetberedningen i höst. Det är inte rätt tidpunkt nu när vi ska försöka dra ned på investeringarna. Därför måste vi vänta med att ta ställning.

När ett beslut om den omdiskuterade badanläggningen kan klubbas fortsätter därmed att vara en öppen fråga.

I sammanhanget hålls faktiskt också en viss öppning för att badfrågan kan komma att finnas med i planeringen av budgeten för 2006.

Har ett så kallat upplevelsebad avgörande betydelse för kommunens utveckling och framtid?

- Nej, vi avser inte att bygga något som kan jämföras med till exempel Gustavsvik i Örebro. Det här är för att vi som bor här och inte minst barnfamiljerna ska kunna bada.

- Ett upplevelsebad ska vara en del i det lokala utbudet för att man ska tycka att ett är roligt att bo här. Ludvika skulle vara mycket torftigare utan idrottshallar och bad, slutar kommunalrådet.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons